Australian Cobberdog ble godkjent i raseregistret MDBA (master dog breeders assosiation) i 2012 som en rase under etablering, og fikk da rasenavnet Australian Cobberdog. 

Cobber er australsk slang for kompis, og det er det som kjennetegner denne hunden. Her får du ikke en jakthund, vakthund eller gjeterhund. Du får en kompis.
Australian Cobberdog er kjent for å være allergivennlig, men personer kan likevel reagere. Det er derfor svært viktig at du sjekker ut hvorvidt du reagerer på en Cobberdog før du går til anskaffelse av en valp. 

Egenskapene som kjennetegner en Australsk Cobberdog:
Den er glad, sosial, og svært intelligent og lærevillig. Den er allergivennlig og lavtrøytende. Den blir gjerne med familien på alle dens aktiviteter, på tur i skog og i vann, i båt, på løpetur eller skitur, eller på kafe. Den brukes også mye som terapi/servicehund. 

Pelstyper: 
Fleece; Wavy og Curly. Dette er de lavtrøytende pelstypene. 
Det vil si; begge er fleece, men curly får mer krøll, og wavy blir en mer bølgete pels. Begge typene er allergivennlig. Fleece-pels krever mye pelsstell. Ettersom pelsen ikke røyter,  så må den klippes. Den må børstes jevnlig, og våt/klam pels må tørkes om den ikke skal tove seg. 

Satin coat: Denne pelstypen er glatthåret og røytende som hos andre røytende hunderaser. Denne pelstypen er sjelden hos Cobberdogen.